Atenció al públic

08:00 - 18:30

Pare Sanahuja, 39

25600 Balaguer

973 44 51 64

vedrunabalaguer@vedruna.cat

Projecte Erasmus+ Secundària

Start up Your Career Successfully!

OBJECTIUS:
L’objectiu del projecte Erasmus+ KA2 és la millora de les competències bàsiques de l’alumnat a través de metodologies pedagògiques innovadores, l’intercanvi de bones pràctiques educatives i el treball cooperatiu.

El projecte contempla visites amb alumnes, acompanyats de mestres, a les diferents ciutats que formen part de cada projecte i a les seves escoles, que ajudaran a construir la identitat europea, a conèixer cultures diferents i fomentaran el treball en equip amb alumnes d’altres nacionalitats europees.

CENTRES PARTICIPANTS:
– Espanya: Fundació Vedruna Catalunya.
– Bulgària: Sredno uchilishte “Sveti Paisiy Hilendarski”
– Portugal: Escola Profissional Do Montijo -Associação para a Formação
Profissional e Desenvolvimento do Montijo
– Romanía: Colegiul Tehnic “Anghel Saligny

INTERCANVIS REALITZATS:
El primer contacte amb Erasmus+ i la resta de països participants, va ser a la trobada que va tenir lloc a Zlatitza (Bulgària), país coordinador del projecte Erasmus + “Start up Your Career Successfully!”

Del 10 al 16 de desembre de 2017, sis alumnes acompanyats per dos professores vam viatjar fins a Montijo(Portugal) per realitzar el primer intercanvi amb els centres: Escola Profissional do Montijo(Portugal), Anghel Saligny (Romanía) i St. Paisy Hilendarski (Bulgària). En la nostra primera experiència Erasmus, hem pogut treballar amb alumnes i professionals amb molt de talent en el camp de l’emprenedoria i el món empresarial.

Del 22 al 27 d’abril 2018 viatgem fins a l’Escola Tècnica “Anghel Saligny” de Rosiori de Vedi (Romanía) per a realitzar el segon intercanvi gràcies al qual vam conèixer una realitat, una tradició, una cultura i uns costums totalment diferents a les nostres.

De l’1 al 5 d’octubre de 2018 va ser el nostre torn. Organitzem un intercanvi a Balaguer per a tots els centres que participen al projecte Erasmus+. Ens van visitar 18 alumnes acompanyats de 6 docents procedents de Bulgària, Romania i Portugal i els van acompanyar els 18 alumnes del nostre centre que entre 2017 i 2019 participen al projecte KA2. Durant una setmana hem visitat empreses locals i el CEI de Balaguer, hem elaborat el nostre Currículum Europeu i des del Consell Comarcal i Globalleida
ens han impartit cursos formatius per impulsar el nostre autoconeixement i el nostre esperit emprenedor.

Del 24 al 29 de març vam realitzar el nostre últim intercanvi i el país amfitrió va ser Bulgària. Durant una setmana vam visitar diferents empreses del sector primari i vam reflexionem sobre la nostra futura vida professional. En cadascun dels intercanvis, els alumnes han escrit en el seu diari tot el que hem anat treballant i après durant l’intercanvi. A més s’han encarregat d’actualitzar les xarxes socials i la pàgina web de l’escola per tal de donar a conèixer el programa Erasmus+ i la nostra participació en ell.

MITJANS DE COMUNICACIÓ:
http://www.radiobalaguer.cat/portal/112/index.php?EC=ReadArticle&ArticleID=17484
http://www.radiobalaguer.cat/portal/63/index.php?EC=ReadArticle&ArticleID=20804
http://www.radiobalaguer.cat/portal/63/index.php?EC=ReadArticle&ArticleID=21238
https://www.balaguer.tv/balaguer-acull-vintena-destudiants-darreu-deuropa-que-realitzen-intercanvi-alumnes-lescola-vedruna/
http://www.grocdigital.com/hemeroteca/groc738.pdf (Pàg 17)

WEB PROJECTE (PORTUGAL)
www.

 

Blocs de L’escola