Atenció al públic

08:00 - 18:30

Pare Sanahuja, 39

25600 Balaguer

973 44 51 64

vedrunabalaguer@vedruna.cat

Escola Verda

Escola Verda

La nostra escola s’integra en el programa Escoles Verdes del Departament de Territori i Sostenibilitat des del curs 2011-12.

En aquest programa s’hi uneixen els centres que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tenen com a finalitat afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Creiem en la sostenibilitat com un valor present i futur pels nostres alumnes. Un valor transversal que pot treballar-se des de totes les àrees, donant una visió ambiental global. Tot això, ens ha portat a plantejar-nos uns objectius de cada etapa relacionats amb l’eix de les competències del segle XXI del Projecte Educatiu Vedruna, per tal de fer un món més sostenible.

1- Afavorir hàbits quotidians (reciclar, reduir, reutilitzar, consumir responsablement) que promouen la sostenibilitat.
2- Optar programes educatius que impulsin els valors ecològics.
3- Afavorir espais d’un alt valor ecològic dins de l’escola: horts escolars, jardins i zones verdes, plantes a l’aula,…
4- Impulsar la descoberta de l’entorn proper on es puguin viure i desenvolupar aprenentatges significatius orientats a despertar la consciència mediambiental als alumnes.
5- Despertar la consciència ecològica dels alumnes mitjançant el contacte freqüent amb l’entorn natural i la incorporació habitual de pràctiques relacionades amb el reciclatge, la reducció i la reutilització.
6- Esdevenir Escola Verda o formar part d’alguna xarxa semblant, tot incorporant a la quotidianitat escolar activitats i dinàmiques per treballar
la sostenibilitat.
7- Participar en campanyes de l’entorn proper on es treballi el respecte a la natura, l’alimentació ecològica i els hàbits de vida saludable.
8- Incentivar la participació activa dels alumnes a través de l’organització de comissions, la distribució de responsabilitats i el disseny de campanyes de sensibilització mediambiental.
9- Ser exemples de referència davant la necessitat de conscienciar l’alumnat de la problemàtica mediambiental que ens envolta.
10- Consolidar hàbits quotidians sostenibles.
11- Desvetllar la consciència mediambiental dels alumnes.
12- Participar en campanyes de l’entorn proper treballant el respecte a la natura i la sensibilització mediambiental.
13- Promoure activitats on els alumnes tinguin contacte directe amb el medi.

Blocs de L’escola