Atenció al públic

08:00 - 18:30

Pare Sanahuja, 39

25600 Balaguer

973 44 51 64

vedrunabalaguer@vedruna.cat

ApS

Aprenentatge i Servei

El nostre projecte es titula “Compartint ens descobrim plegats, 4 en 1!”.

El nostre Aprenentatge i Servei el realitzen els alumnes de 1r de batxillerat de la nostra escola i l’anomenem 4 en 1 perquè el dividim en quatre àmbits que corresponen a les 4 entitats amb les que col·laborem. Aquestes entitats són:

A) C.C.E. Estel. Experimentem plegats.

En aquesta escola de nois i noies amb necessitats educatives especials, 6 alumnes de batxillerat realitzen experiments diversos. Els alumnes interpreten de manera divertida els procés d’experimentació per tal d’establir lligams afectius amb els nens de l’Estel. Després de l’explicació, tots plegats proven de fer l’experiment.

B) Taller ocupacional Estel. Ens descobrim amb les xarxes socials.

En aquest taller ocupacional per a majors de 25 anys amb necessitats educatives especials, 6 alumnes de 1r de batxillerat ajudaran a millorar l’ús de l’ordinador i tot el referent a internet.

C) Residència Comtes d’Urgell. Les TIC i el joc sense edat.

A la residència l’experiència consisteix en què alumnes, avis i àvies sense deteriorament cognitiu aportin les seves capacitats per fer i compartir els seus jocs. Aquests van des dels més tradicionals, creatius i manipulatius tot passant pels virtuals utilitzant ordinadors, tablets, mòbils… A més a més els nostres alumnes també comparteixen una estona de joc amb usuaris que tenen un deteriorament cognitiu lleu.

D) Apadrinament lector. Escola Vedruna Balaguer.

L’últim àmbit d’aquest Aprenentatge i Servei és a la nostra escola.

Uns 12 alumnes apadrinen un nen o una nena de la classe de 1r de Primària i l’ajuden en el seu procés d’aprenentatge a la lectura. A través de les històries i dels llibres tant alumnes grans com petits es transporten a món imaginaris plens de lletres.

Blocs de L’escola